Guvernul grec vrea suprimarea gărzilor din faţa posturilor de poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul grec vrea suprimarea gărzilor din faţa posturilor de poliţie
Guvernul grec vrea suprimarea gărzilor din faţa posturilor de poliţie

Ministrul grec de Interne a anunţat joi că gărzile din faţa posturilor de poliţie vor fi suprimate după tiruri sângeroase marţi asupra unui comisariat dintr-o suburbie a Atenei, care au rănit şase poliţişti.

"Aproximativ 2.000 de poliţişti, care păzesc zilnic comisariatele, vor fi progresiv afectaţi unor posturi administrative, patrule şi întăririi sentimentului de securitate al cetăţenilor", a indicat un comunicat ministerial.

Şase tineri poliţişti au fost răniţi, dintre care doi grav, în acest atac comis de patru necunoscuţi circulând pe motociclete la Aghia Paraskevi, în nordul capitalei elene. Un trecător a fost de asemenea spitalizat după ce a suferit un şoc.

"Cel mai bun răspuns la terorism nu este represiunea şi frica, ci mai multă democraţie, respect al drepturilor omului şi spirit deschis", a indicat ministrul Mihalis Hryssohoidis.

El a declarat miercuri că atacul contra comisariatului este "o lovitură fără discernământ contra democraţiei".

Ministrul a mai precizat că atacatorii au folosit automate Kalaşnikov şi că este "un miracol" că victimele atacului au supravieţuit. Poliţia a descoperit la faţa locului 99 de cartuşe.

Atacul contra comisariatului din Aghia Paraskevi este primul atentat de amploare după venirea la putere a socialiştilor PASOK, învingători ai alegerilor legislative de la 4 octombrie, care au promis "restabilirea încrederii între cetăţeni şi forţele de ordine".

Potrivit primelor elemente ale anchetei, poliţia favorizează pista unor grupuri extremiste locale, ale căror acte s-au amplificat începând din decembrie 2008, după moartea unui adolescent la Atena ucis dintr-o greşeală a poliţiei, notează Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite