Guvernul grec plăteşte 750 de euro pentru fiecare mp de casă distrusă de incendii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul grec plăteşte 750 de euro pentru fiecare mp de casă distrusă de incendii
Guvernul grec plăteşte 750 de euro pentru fiecare mp de casă distrusă de incendii

Executivul grec a anunţat un amplu plan de desăăgubire a celor care şi-au văzut casele mistuite de incendiile care au părjolit regiunea Atenei,  relatează AFP.

Astfel, persoanele ale căror locuinţe au fost afectate de foc vor primi din partea staului câte 750 de euro pentru fiecare metru pătat afectat, în limita a 120 de mp. Potrivit estimărilor Ministerul Mediului şi al Lucrărilor Publice grec, focul a distrus parţial sau total circa 150 de case. Despăgubiri vor primi şi fermierii ale căror culturi au căzut pradă focului.

Statul a alocat, de asemenea, o subvenţie totală de 3,3 milioane de euro pentru prefecturile şi municipalităţile din regiunile sinistrate, pentru nevoi imediate.

"Fiecare victimă să aibă asigurată o locuinţă, să fie despăgubită pentru pagubele suferite, iar mediul să fie readus la starea iniţială", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Vanguelis Antonaros

De asemenea, autorităţile de la Atena au decis refacerea mediului înconjurător afectat. "Este clar pentru Guvern (...) că acolo unde se afla o pădure, va fi restabilită pădurea, fără nici o excepţie", a declarat Antonaros.

 Acesta a adăugat că Executivul va lansa, fără proceduri birocratice, lucrări împotriva eroziunii solului şi drumuri pentru a pătrunde în păduri, astfel încât să fie asigurată curăţarea lor. După ce s-au confruntat zile în şir cu o serie de incendii devastatoare, autorităţile elene au decis ca un observator legat la un satelit să urmărească toate construcţii care vor fi realizate în apropierea zonelor forestiere, pentru a verifica legalitatea acestora.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite