Guvernul german va contribui cu 123 mld. euro la planul financiar al UE de 750 mld. euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul de la Berlin a aprobat o contribuţie a Germaniei de 123 de miliarde euro în garanţii pentru sprijinirea stabilităţii financiare a zonei euro.

Decizia a fost luată la doar două zile după ce liderii UE au adoptat un plan de 750 de miliarde de euro pentru a calma pieţele financiare.

Aprobarea de către executiv a venit după ce mai multe critici au fost lansate la adresa cancelarului Angela Merkel privind implicarea greoaie a Germaniei în eforturile de salvare a Greciei, care a condus la creşterea tensiunilor pe pieţele financiare şi la costuri mai ridicate ale programului de sprijin, potrivit Reuters.

"Măsurile sunt un semnal clar că pieţele financiare pot conta pe stabilitatea zonei euro", a declarat un purtător de cuvânt al executivului german, adăugând că speră într-o aprobare de către Parlament până la 4 iunie.

Un membru al guvernului a declarat, sub protecţia anonimatului, că Germania şi-ar putea majora contribuţia de 123 miliarde de euro cu 20%, dacă se obţine acordul Bundestag-ului, camera inferioară a Parlamentului, notează Mediafax.

Miniştrii Finanţelor din Uniunea Europeană, reprezentanţii FMI şi şefii marilor bănci centrale au elaborat un pachet de intervenţie de urgenţă în valoare de circa 750 miliarde euro (1.000 miliarde de dolari), menit să stabilizeze pieţele financiare şi să rezolve criza din Grecia. Acordul a fost aprobat în noaptea de duminică spre luni.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite