Gripa porcină a coborât sub pragul epidemic, în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Epidemia de gripă A(H1N1) s-a încheiat în Franţa metropolitană, unde numărul bolnavilor care s-au prezentat la medic cu febră de peste 39 de grade a trecut de două săptămâni sub pragul epidemic, a anunţat miercuri Institutul naţional pentru sănătate şi cercetare medicală, transmite AFP.

"Virusul circulă în continuare, cu siguranţă, dar este o circulaţie slabă. Aceasta nu înseamnă că trebuie oprită vaccinarea, pentru că nimeni nu poate garanta că această epidemie nu va reveni", a subliniat medicul Thierry Blanchon de la Inserm. Acesta a avertizat că specialiştii se aşteaptă ca virusul să revină în sezonul viitor.

Săptămâna trecută, în Franţa au fost înregistrate 144.000 de cazuri de gripă A(H1N1), faţă de 307.000 şi 398.000 în cele două intervale anterioare.

Potrivit estimărilor, 6,5 milioane de persoane au fost infectate cu virusul pandemic pe teritoriul francez de la începutul lunii august.

Gripa nouă a provocat decesul a 240 de persoane în Franţa metropolitană şi a 29 în teritoriile de peste mări, potrivit bilanţului publicat luni de Institutul pentru supraveghere sanitară


Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite