Gripa porcină, folosită de ruşi în escrocherii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gripa porcină, folosită de ruşi în escrocherii
Gripa porcină, folosită de ruşi în escrocherii

Bazându-se pe teama provocată de propagarea virusului gripei porcine,. un grup de escroci din Ekaterinburg, localitate din Urali, a trimis mai multor persoane facturi pentru servicii fictive de "dezinfectare" a blocurilor împotriva gripei porcine, scrie cotidianul "Trud", citat de AFP.

Locuitorii mai multor cartiere din Ekaterinburg au avut surpriza de a găsi în cutia poştală câte o factură de 360 de ruble (opt euro) pentru "servicii de dezinfectare a spaţiilor comune" din blocurile lor, pentru a preveni răspândirea virusului.

 Banii ar fi trebuit depuşi în contul companiei Ural-C. "Adresa companiei este falsă, iar serviciile pe care vrea să le factureze sunt absurde şi ineficiente", a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului local pentru drepturile consumatorului, Tatiana Pancenko.

Autorităţile vor porni o anchetă pentru a soluţiona acest caz.

Peste 3.486 de persoane au murit în lume în urma infectării cu virusul gripei porcine. Un membru al Academiei ruse de ştiinţe, Dmitri Lvov, a anunţat duminică primul caz mortal în Rusia, dar informaţia a fost negată a doua zi de autorităţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite