Grevele din Franţa costă "între 200 şi 400 de milioane de euro pe zi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul francez al Economiei, Christine Lagarde, a declarat luni că grevele împotriva reformei pensiilor costă între 200 şi 400 de milioane de euro pe zi, potrivit AFP.

Factura pentru economia franceză este estimată de "unii (...) între 200 şi 400 de milioane de euro pe zi", a declarat ministrul pentru postul de radio Europe 1, adăugând însă că acest cost este "dificil de cifrat".

Grevele au creat însă un "prejudiciu moral" Franţei, imaginea ţării fiind afectată în străinătate ca urmare a incidentelor care au izbucnit în timpul manifestaţiilor împotriva reformei pensiilor, a mai spus Christine Lagarde.

Reforma pensiilor din Franţa, care practic prelungeşte cu doi ani vârsta de pensionare, de la 60 la 62 de ani, a fost una dintre cele mai contestate măsuri de austeritate din Europa. În afară de perturbările din transporturi, autorităţile franceze s-au confruntat cu o grevă de 11 zile la cele 12 rafinării ale ţării.

Duminică, Franţa  se confrunta, în continuare, cu lipsa carburantului, o benzinărie din patru fiind închisă, dar şi cu dificultăţi, în special în regiunea pariziană şi în vest, potrivit autorităţilor.

Senatul francez a adoptat vineri seara în primă lectură proiectul controversat al legii pensiilor, votul definitiv urmând să fie dat miercuri.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite