Grevă şi miting antiausteritate în Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalul sindicat grec din sectorul privat a anunţat că membrii săi vor intra marţi într-o grevă de 24 de ore în regiunea Attika, din care face parte şi capitala Atena. Greva este îndreptată împotriva măsurilor de austeritate, în contextul în care Guvernul exercită presiuni asupra sindicatelor pentru reduceri salariale, din cauza crizei datoriilor.

GSEE şi-a exprimat intenţia de a trasnmite, prin această grevă de la 17 ianuarie, „un mesaj puternic" Guvernului, angajatorilor şi creditorilor internaţionali ai Greciei, „care prevăd noi măsuri, mai dure, împotriva muncitorilor".

Guvernul le-a cerut sindicatelor şi angajatorilor să negocieze reduceri salariale pentru a creşte competitivitatea economiei, într-un moment în care ţara se confruntă cu cea mai gravă criză a sa din ultimele decenii.

În centrul Atenei va fi organizat un miting de amploare, în zona pieţii Klafthmonos.

Mişcarea de protest va afecta circulaţia mijloacelor de transport terestre, navale şi feroviare.

Pentru a evita situaţiile neplăcute, Ministrul român de externe sfătuieşte cetăţenii români care doresc să călătorească în Grecia, să contacteze, în prealabil, compania navală sau feroviară pentru reconfirmarea orarului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite