Grevă generală în Portugalia împotriva măsurilor de austeritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto: skynews.com
foto: skynews.com

Cursele aeriene au fost afectate, iar unele porturi au fost paralizate din cauza grevei generale care a avut loc în Portugalia. Şi serviciile publice, dar şi marile companii au fost afectate de protestul împotriva măsurilor de austeritate propuse de guvern.

Potrivit declaraţiilor sindicatelor, sectorul transporturilor a fost cel mai afectat. Nu era prevăzută nicio cursă aeriană, atât la plecare, cât şi la sosire, pe aeroporturile portugheze, potrivit ANA, care administrează aeroporturile portugheze. Peste trei sferturi dintre trenuri au fost anulate, dar şi 60 la sută dintre autobuze, potrivit datelor furnizate de conducerea companiilor Comboios de Portugal şi Carris.

La Lisabona nu circula niciun metrou, iar transportul fluvial între cele două maluri ale fluviului Tejo a fost întrerupt, au confirmat companiile Metropolitano de Lisboa şi Transtejo, informează Mediafax.

Greva din statul portughez a fost convocată de principalele două centrale sindicale, CGTP şi UGT. Cele două efectuează, pentru prima oară, o acţiune comună din 1988 până în prezent.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite