Militanţi Greenpeace, arestaţi la Rotterdam

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militanţi Greenpeace, arestaţi la Rotterdam
Militanţi Greenpeace, arestaţi la Rotterdam

Poliţia olandeză a arestat sâmbătă circa 20 de militanţi ai Greenpeace care au împiedicat trei nave să acosteze în portul Rotterdam în cadrul unei acţiuni prin care protestau împotriva importurilor de cărbune.

Militanţii au instalat  "un cablu întins între mici ambarcaţiuni din apele deschise, întrerupând traficul maritim şi împiedicând trei nave să acosteze", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Remco Spaninxs.

Cel puţin una dintre cele trei nave transporta cărbune.

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei, militanţii organizaţiei ecologiste au ignorat solicitările repetate de a pune capăt blocadei şi au fost arestaţi pentru că nu au ţinut cont de aceste somaţii.

Greenpeace a indicat că acţiunea sa intenţiona să-l convingă pe premierul Jan Peter Balkenende să pledeze împotriva utilizării cărbunelui pentru producerea de energie la summitul de la Copenhaga privind încălzirea globală, care va începe la 7 decembrie, informează Agerpres.

"Folosirea cărbunelui pentru producerea de energie este cea mai mare sursă de emisii de CO2 şi principala responsabilă pentru schimbarea climei", a explicat organizaţia pe site-ul său de internet.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite