Grecii se luptă cu virusul West Nile. 47 de cazuri de infectare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul elen al Sănătăţii a anunţat marţi întărirea măsurilor de prevenire a unor noi infectări cu virusul West Nile în centrul ţării, după apariţia a 11 noi cazuri depistate la sfârşitul săptămânii trecute.

Bilanţul total ajunge la 47, a informat luni Centrul pentru controlul şi prevenirea maladiilor. Din acest total, 45 de pacienţi au fost diagnosticaţi cu encefalită, dintre care trei, vârstnici cu boli cronice, au decedat. Potrivit Keelpno, 28 de bolnavi mai erau spitalizaţi luni, dintre care şapte la terapie intensivă, anunţă AFP.

Virusul West Nile a fost depistat în regiunea Macedonia, pe o zonă care se întinde între Larissa până aproape de Salonic, mai ales în proximitatea cursurilor de apă şi a lacurilor.

Ministerul Sănătăţii a ordonat intensificarea stropirilor cu insecticid şi desfăşurarea unei campanii de informare a publicului.

Cu toate că populaţia şi animalele prezintă anticorpi la acest virus, care a mai circulat în Grecia, este pentru prima oară când au fost diagnosticate cazuri de encefalită, a explicat un expert.

Într-o primă estimare, experţii atribuie această situaţie condiţiilor climatice din această vară, în care căldura prelungită şi umiditatea puternică sunt propice proliferării ţânţarilor vectori ai virusului, a explicat medicul Doritsa Bakka.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite