Grecii îşi închiriază patrimoniul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grecia s-a decis să scoata bani din ceea ce are mai de valoare. Începand de săptămâna aceasta vor fi închiriate situri istorice, chiar dacă acestea fac parte din patrimoniul naţional.

Primul obiectiv de pe listă este Acropole din Atena. O zi de filmări pentru reclame video în interiorul clădirii antice se ridică pană la 1600 de euro, scrie ziarul „Bild". Autorităţile elene se gândesc chiar să permită realizarea unor filme şi organizarea de evenimente în masă pe Acropole.

Toate fondurile încasate vor fi direcţionate către restaurarea monumentelor istorice, dat fiind faptul că pe timp de criza vistieria statului nu are bani pentru aşa ceva, spun autorităţile de la Atena.

Gerasimos Giakoumatos, deputat şi fost ministru din partea partidului conservator Nea Demokratia explică acest gest disperat: „Trebuie să închiriem Acropole, precum şi alte situri de patrimoniu unor companii private pentru a face rost de bani la buget.Este mai bine să dăm cu chirie valorile noastre istorice decât să tăiem şi mai mult salariile", a adăugat el. Giakoumatos spune că grecii nu realizează încă adevarată amploare a dezastrului imminent.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite