Grecii dau din nou fiori reci Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antonis Samaras, liderului partidului de dreapta, Noua Democraţie
Antonis Samaras, liderului partidului de dreapta, Noua Democraţie

Antonis Samaras, liderul partidului de dreapta Noua Democraţie, ce face parte din coaliţia care susţine noul cabinet condus de Lucas Papademos, a refuzat să semneze un document privind implementarea măsurilor de austeritate cerute de creditorii internaţionali.

„Considerăm că am făcut suficient pentru a ne convinge partenerii că angajamentul nostru este cinstit şi că un document scris este în afara oricărei discuţii" le-a spus liderul formaţiunii, Antonis Samaras, reprezentanţilor UE, BCE şi FMI, potrivit televiziunii Mega.

Reprezentanţii Troicii s-au întreţinut la Atena cu ministrul de Finanţe, Evangelos Venizelos, cu premierul Lucas Papademos, dar şi cu fostul premier Giorgios Papandreu, liderul partidului socialist, PASOK, alt membru important al coaliţiei de guvernare.

Giorgios Karatzaferis, reprezentantul extremei drepte, Laos, care urmează să se întâlnească şi el cu reprezentanţii Troicii, şi-a făcut deja cunoscută opoziţia faţă de semnarea unei astfel de angajament scris.

Poul Thomsen, reprezentantul FMI care conduce delegaţia, a refuzat să facă orice comentariu după aceste întrevederi.

Miniştrii de Finanţe din zona euro au cerut angajament scris din partea guvernului grec privind aplicarea măsurilor de austeritate şi a reformelor structurale pentru a debloca tranşa vitală de 8 miliarde de euro, până la jumătatea lunii decembrie.

Comisarul european pentru afaceri economice, Olli Rehn, a subliniat că numai o astfel de măsură ar putea reface încrederea UE în Grecia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite