Grecia vrea să sape un şanţ de 7 metri la graniţa cu Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a combate imigraţia ilegală şi a preveni un eventual atac terestru din ţara vecină, Grecia vrea să sape un şanţ de şapte metri adâncime şi 30 de metri lăţime de-a lungul a 120 de kilometri de la graniţa sa cu Turcia.

14,5 kilometri din acest şanţ ar fi fost săpaţi, iar lucrările ar urma să continue de-a lungul râului Evros, la graniţa dintre Grecia şi Turcia, zona fiind cunoscută ca fiind o poartă de intrare pentru imigraţia ilegală în UE.

Grecia anunţase, cu câteva luni în urmă, că vrea să construiască un zid de 12,5 kilometri lungime de-a lungul graniţei sale de nord-est cu Turcia, dar planul a fost criticat de stânga, de organizaţiile pentru drepturile omului, dar şi de Agenţia ONU pentru Refugiaţi, relatează NewsIn.

Nici noul plan nu a fost întâmpinat cu prea multe laude. Organizaţia germană Pro Asyl a declarat că o astfel de acţiune nu face decât "să sporească tributul plătit de refugiaţii care traverează graniţa".

Oficial, 48.000 de imigranţi ilegali intră anual în UE folosindu-se de teritoriul Greciei. Potrivit statisticilor neoficiale însă, în 2010 aproximativ 128.000 de imigranţi ilegali au reuşit să ajungă în Grecia.

Statul elen acuză Turcia că nu face nimic pentru a-i împiedica pe imigranţi să treacă ilegal graniţa în Grecia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite