Grecia reclamă "ipocrizia" ţărilor UE care critică planul de securizare a graniţei cu Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul grec pentru Imigrare a criticat "ipocrizia" statelor europene care şi-au exprimat opoziţia faţă de planul de securizare a graniţei cu Turcia. Este vorba despre proiectul de construire a unei bariere, pentru a împiedica imigraţia ilegală.

Ministrul grec pentru Imigrare, Christos Papoutsis, a subliniat că autorităţile de la Atena solicită revizuirea reglementărilor europene privind migraţia, care limitează procedurile de azil la ţara unde ajung imigranţii.

"Este ipocrizie să critici Grecia că nu asigură securitatea graniţelor conform reglementărilor Schengen, dar în acelaşi timp să critici încercarea de a extinde supravegherea la frontiere", a declarat  Papoutsis.

"Poate unii ar vrea ca Grecia să devină o zonă de reşedinţă pe termen lung şi un centru de triere pentru imigranţii care vin de pe întreaga planetă pentru a ajunge în alte ţări europene", a spus oficialul. El a atras atenţia că "Grecia nu poate suporta o asemenea povară".

Grecia vrea să construiască o barieră la graniţa cu Turcia, de 12,5 kilometri lungime, o zonă pe unde pătrund în ţară cei mai mulţi imigranţi ilegali. Proiectul prevede şi instalarea de camere termice şi intensificarea activităţii de patrulare şi a stârnit critici dure atât în Grecia, cât şi în restul Europei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite