Grecia este în grevă generală. Preşedintele elen se află la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit marţi, la Palatul Cotroceni, pe omologul său elen, Karolos Papoulias, aflat într-o vizită oficială în România.

UPDATE La finalul discuţiilor, Traian Băsescu a afirmat că Grecia este al cincilea investitor în România în special în domenii precum sistemul bancar, industria alimentară sau telecomunicaţii.

"Referitor la cele şapte bănci greceşti care operează pe piaţa românească, BNR mi-a spus că  toate au un comportament normal şi îşi desfăşoară activitatea onest. Nici în perioada cea mai dificlă pentru România, 2009 - 2010, băncile greceşti nu au făcut niciun fel de pas înapoi pe piaţa românească. Deţinând circa 27% din piaţa bancară românească, băncile greceşti şi-au adus un aport important în ieşirea din recesiunea economică a României", a declarat şeful statului.

La începutul convorbirilor tete-a-tete, Traian Băsescu a afirmat că apreciază vizita preşedintelui Greciei în România, deşi ar fi putut să o amâne cu uşurinţă, invocând problemele interne pe care statul elen le are din cauza crizei economice.

Karolos Papoulias a ţinut, la rândul său, să mulţumească "pentru primirea atât de călduroasă".

Preşedintele Greciei, Karolos Papoulias, se află într-o vizită oficială de două zile în ţara noastră, la invitaţia şefului statului român.

Potrivit programului, la ora 12.30 cei doi preşedinţi vor susţine declaraţii de presă.

Ulterior, Karolos Papoulias va avea o întâlnire, la Palatul Victoria, cu premierul Emil Boc.

Marţi seară va avea loc un dineu oficial oferit de preşedintele Traian Băsescu în onoarea omologului său elen, Karolos Papoulias.

Transporturile aeriene din Grecia, precum şi mijloacele de transport urban din Atena vor fi puternic perturbate marţi şi miercuri, din cauza unei greve generale de 48 de ore, declanşată la apelul centralelor sindicale ale ţării, faţă de proiectul controversat de austeritate pe termen mediu 2012-2015, care se dezbate în Parlament.

Ministerul de Externe Român a trimis o avertizare în care recomandă cetăţenilor români să nu viziteze această ţară.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite