Grecia: O nouă grevă generală paralizează transporturile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grecia intră din nou în grevă generală în semn de protest faţă de reforma sistemului de pensii şi de măsurile de austeritate decise de guvern, informează AFP.

Transporturile feroviare, aeriene şi maritime vor fi afectate de cea de-a şasea grevă generală din acest an  şi îi va împiedica pe turişti să ajungă în insulele greceşti.

Cele două principale companii aeriene elene, Olympic Air şi Aegean, urmează să anuleze 34 de zboruri şi să amâne alte 45 curse, printre care se numără şi curse internaţionale.

O grevă de patru ore a controlorilor aerieni, începând cu ora 7.00 GMT, va afecta şi alte companii aeriene care operează în Grecia. "În aceste patru ore, nu va zbura nici un avion", a declarat un purtător de cuvânt al aeroportului din Atena, notează Mediafax. 

Greva va bloca şi transportul urban la Atena, dar va afecta şi administraţia, spitalele şi companiile publice, precum şi presa, după ce sindicatul ziariştilor a anunţat că va participa la mişcarea de protest.

Protestul a fost convocat de două mari centrale sindicale - GSEE pentru sectroul privat şi Adedy pentru funcţionarii publici - şi de Frontul sindical comunist Pame. În cursul dimineţii, în marile oraşe elene sunt programate şi marşuri de protest.

Măsurile de austeritate au fost adoptate de guvernul socialist la solicitarea UE şi FMI, în schimbul unui ajutor financiar masiv, în valoare de 110 miliarde de euro, pentru o perioadă de trei ani.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite