Grecia anunţă fuzionări şi suprimări la nivelul organismelor publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul grec a anunţat, marţi, "fuzionarea şi suprimarea" a circa douăzeci de organisme publice în încercarea de a reduce cheltuielile, aşa cum cer creditorii.

"În cadrul restructurării statului", guvernul începe cu "o primă fuzionare şi suprimare a circa douăzeci de organisme publice pentru a le reduce costurile de funcţionare şi a le face mai eficiente", a indicat într-un comunicat Ministerul Reformei Administrative.

Ministerul precizează că personalul organismelor suprimate sau fuzionate, în total 5.256 de angajaţi, "nu vor fi concediaţi, ci mutaţi în alte posturi din sectorul public unde e nevoie de competenţele lor".

Cincisprezece organisme vor fi reduse la nouă, în timp ce cinci agenţii, dintre care Fondul pentru gestionarea creditelor pentru săpături arheologice, vor fi suprimate şi încorporate în ministerele reciproce, potrivit listei publicate de minister.

Costul de funcţionare a acestor organisme, subvenţionate de la bugetul de stat, este de 40 milioane de euro, notează Agerpres.

Ministerul se pregăteşte să elaboreze un studiu pentru "a evalua toate organismele publice finanţate de la buget şi primele concluzii vor fi gata la sfârşitul lunii august, ceea ce va conduce apoi la fuzionări de sute de organisme", subliniază acest text, citat de AFP.

Anunţul intervine în momentul când experţi din troica de creditori, UE-BCE-FMI, examinează de luni la Atena conturile Greciei pentru a evalua derapajele şi întârzierile în punerea în aplicare a planului de ajustare bugetară.

Sosirea troicii se înscrie în cadrul regulat de control al finanţelor publice ale ţării, pentru ca ea să continue să profite de împrumuturile acordate de zona euro şi FMI.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite