Grecia: Premierul cere mobilizare generală în faţa crizei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgios Papandreou
Georgios Papandreou

Premierul grec Georgios Papandreou a lansat sâmbătă un apel la mobilizarea naţională a tuturor, a partidelor, a partenerilor sociali, a cetăţenilor pentru a face faţă crizei financiare fără precedent care a lovit Grecia - informează AFP.

Papandreou a lansat acest apel în faţa grupului parlamentar al partidului său, Pasok (socialist), cu puţin timp înainte de deschiderea dezbaterii asupra bugetului pe 2010. Proiectul de buget prevede o scădere de 3,6% a deficitului public, de la 12,7% din PIB în 2009 la  9,1% din PIB în 2010.

"Am fixat un obiectiv ambiţios dar indispensabil, de a diminua deficitul cu aproape 4% din PIB, ceea ce înseamnă o scădere a deficitului cu peste 8 miliarde de euro", a mai spus premierul grec.

Anul 2010 va fi anul "marilor schimbări", în special în sfera de stat, "pentru a ne reconstrui credibilitatea pe care am pierdut-o", a adăugat Papandreou. El a subliniat că guvernul său, aflat la putere de circa două luni şi jumătate, va acţiona acum "cu hotărâre".

"Daunele provocate ţării noastre în ultimii ani sunt incalculabile. În fiecare zi, estimările, comentariile, referinţele jignitoare pentru ţara noastră ne rănesc pentru că noi nu suntem aşa, suntem un popor mândru şi muncitor", a mai afirmat premierul grec.

Cei 300 de deputaţi ai parlamentului unicameral, notează Agerpres, a început sâmbătă seară dezbaterea privind proiectul de buget, care urmează a fi votat în noaptea de miercuri spre joi, fără probleme, socialiştii dispunând de o confortabilă majoritate de 160 de deputaţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite