Grecia: Noul premier anunţă un nou plan de ajustare bugetară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul premier, Lucas Papademos
Noul premier, Lucas Papademos

Lucas Papademos a anunţat luni că perioada imediat următoare va fi dificilă pentru Grecia, scopul fiind ca ţara să poată aplica planul european de salvare şi să rămână în zona euro, cerându-le deputaţilor să îl susţină în această sarcină plină de riscuri.

„Pentru a continua efortul, este necesară susţinerea partenerilor noştri europeni şi FMI , dar şi aplicarea unui nou program de ajustare bugetară, care va avea ca obiectiv o abordare mai eficientă şi mai rapidă a problemei finanţelor publice şi o ameliorare a competitivităţii", a declarat Papademos în discursul său de politică generală în faţa Parlamentului.

„Principala sarcină a acestui Guvern este de a aplica deciziile summit-ului european din 27 octombrie şi de a pune în aplicare politica economică legată de această decizie", a declarat noul premierul.

Despre punerea în aplicare a deciziei de la Bruxelles, Papademos a anunţat că este necesar ca Parlamentul să aprobe „înainte de sfârşitul anului" un nou acord de împrumut. În schimb, detaliile acordului de schimb de obligaţiuni cu băncile este necesar să fie anunţate „imediat".

Noi reduceri de personal în domeniul public

Papademos a subliniat că „în pofida sacrificiilor poporului, evoluţia crizei este, în continuare, nesigură".
Votul de încredere al Parlamentului urmează să aibă loc miercuri, la finalul acestei dezbateri de trei zile.

„Nimeni nu vrea ca ţara să iasă din zona euro", le-a spus el deputaţilor, cerându-le să voteze favorabil.

„Ţara poate fi salvată, dar acest lucru depinde de noi", a subliniat Papademos. Printre noile măsuri pe care intenţionează să le ai se numără o reducere a numărului funcţionarilor publici prin trecerea în şomaj tehnic a salariaţilor din sectorul public, o reformă a justiţiei, o reformă fiscală şi o lege privind simplificarea exporturilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite