Grecia: Jaf la un muzeu din oraşul Olympia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pavlos Geroulanos, ministrul grec al Culturii, şi-a prezentat demisia
Pavlos Geroulanos, ministrul grec al Culturii, şi-a prezentat demisia

Un număr de 68 de piese antice din ceramică şi bronz au fost sustrase vineri dimineaţa de la un muzeu din Olympia, Grecia, determinându-l pe ministrul grec al culturii Pavlos Geroulanos să-şi prezinte demisia.


„Un număr de 68 de obiecte din ceramică şi bronz au fost furate de două persoane care purtau cagule" şi care au intrat în cursul dimineţii în unul din cele două muzee din oraşul Olympia, cunoscut pentru desfăşurarea Jocurilor Olimpice, a indicat o sursă a poliţiei. Ministrul culturii Pavlos Geroulanos şi-a prezentat demisia, a indicat o sursă guvernamentală, confirmând furtul
.
Primarul Thymios Kotzias a declarat că cei doi hoţi au reuşit să intre în muzeu după ce l-au imobilizat pe singurul agent de pază aflat de serviciu, o  femeie.

Jaful de la Muzeul Arheologic din Olympia vine la doar o lună după ce trei opere de arta, între care una de Pablo Picasso şi una de Piet Mondrian, au fost furate din Galeria Naţională din Atena. Oficiali eleni din domeniul culturii au declarat atunci că reducerile la bugetele muzeelor au afectat măsurile de securitate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite