Grecia: Doi imigranţi pakistanezi atacaţi şi înjunghiaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grecia: Doi imigranţi pakistanezi atacaţi şi înjunghiaţi
Grecia: Doi imigranţi pakistanezi atacaţi şi înjunghiaţi

Doi imigranţi pakistanezi au fost atacaţi şi înjunghiaţi sâmbătă seară de necunoscuţi la periferia din vestul Atenei, transmite AFP.

Starea de sănătate a unuia dintre răniţi este gravă, anunţă poliţia.

Atacul a avut loc la finalul unei manifestaţii antirasiste din cartierul Metamorfossi în timpul căreia aproximativ 300 de persoane au demonstrat împotriva violenţei xenofobe în Grecia.

Ambele victime au fost atacate în stradă. O motocicletă şi o maşină s-au oprit în faţa lor şi mai multe persoane au coborât şi i-au rănit cu lovituri de cuţit. Amândoi au fost spitalizaţi de urgenţă.

După intrarea în parlament a partidului neonazist Zori de Aur (Hrysi Avghi) la alegerile legislative din iunie, atacurile xenofobe s-au intensificat în cartierele Atenei unde trăiesc imigranţi şi în alte regiuni alte ţării.

Susţinători ai acestui partid, care ani de zile au beneficiat de nepăsare din partea poliţiei şi a autorităţilor judiciare, sunt suspectaţi că ar participa la aceste atacuri.

Un tânăr irakian a fost înjunghiat mortal în august de cinci motociclişti.

Sâmbătă, manifestaţii antirasiste au avut loc în Pireu, principalul port din apropierea Atenei, precum şi la periferia Atenei, în cadrul cărora s-a protestat împotriva banalizării violenţei rasiste.

 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite