Grecia: ”V-a sunat ceasul”, ameninţă grupul neonazist Chryssi Avghi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"V-a sunat ceasul, trădători de patrie!", a ameninţat duminică seară liderul grupului neonazist grec Chryssi Avghi, dupa ce i-a asigurat o intrare în forţă formaţiunii sale în parlament, potrivit unui exit-poll.

"Am sosit", a strigat Nikos Mihaloliakos în timpul unei conferințe de presă ţinută într-un hotel din Atena, fiind flancat de 15 tineri raşi în cap.

Aproximativ 200 de simpatizanţi s-au adunat în sală, în timp ce afară alţii îşi sărbătoreau victoria aruncând petarde.

Potrivit sondajului realizat la ieşirea de la urne de cinci institute, acest fost mic grup semiclandestin cu metode notorii violente şi teze rasiste şi antiparlamentare obţine 19 parlamentari din cei 300 de membri ai parlamentului grec, cu 6,9% din sufragii.

Împovărat cu porecla de 'Führer' de presa greacă, Mihaloliakos, 55 de ani, l-a citat de asemenea pe Iulius Cezar pentru a lansa: ”Veni, Vidi, Vici”, notează AFP.

El a declarat că grupul său va lupta împotriva "cămătarilor mondiali" şi sclaviei impuse ţării sale de UE şi FMI, scrie Agerpres.

La sosirea sa la conferinţa de presă, el s-a luat de jurnaliştii străini prezenţi, acuzându-i că au răspândit minciuni despre mişcarea lui. "Grecia este doar începutul", a strigat el în direcţia lor.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite