Grecia: Parada Gay Pride din Salonic, soldată cu incidente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marș Gay Pride
Marș Gay Pride

Poliţia a anunţat că aproximativ 50 de persoane au aruncat cu ouă şi sticle de plastic de apă într-o mulţime de aproximativ 400 de persoane ce participau sâmbătă la parada Gay Pride în oraşul Salonic din nordul Greciei, informează Associated Press, citată de Agerpres.

Poliţia a intervenit pentru a-i opri pe atacatori, dar nu au fost anunţate victime.

În ultimele zile, mitropolitul Anthimos de Salonic a criticat public planificarea paradei Gay Pride. Anthimos, cea mai înaltă autoritate ortodoxă la Salonic, este cunoscut pentru declaraţiile sale făţişe privind problemele sociale şi politice.

O paradă Gay Pride are loc în fiecare an în capitală, la Atena, şi în mod normal se desfăşoară fără incidente, aminteşte AP.

Printre altele, sute de mii de persoane - 700.000 potrivit organizatorilor - au participat sâmbătă la defilarea Gay Pride din Berlin plasată sub tema ”Cunoaşterea permite să se accepte”, adaugă AFP.

Primarul social-democrat şi gay al Berlinului, Klaus Wowereit, a dat undă verde evenimentului ce oferă în fiecare an o ocazie participanţilor de a-şi demonstra originalitatea şi umorul prin deghizările lor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite