Gordon Brown, acuzat că şi-a agresat subalternii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la preluarea mandatului, în iunie 2007,  premierul britanic ar fi avut o serie de ieşiri violente, printre care: lovirea unui consilier, smucirea de pe scaun a unei secretare şi abuzuri verbale la adresa personalului din Downing Street 10. 

Aceste incidente, care au fost negate cu vehemenţă de un purtător de cuvânt al guvernului britanic, vor face subiectul unei cărţi a jurnalistului Andrew Rawnsley, intitulată " The End Of The Party" („Sfârşitul petrecerii").

Cartea va fi lansată la 1 martie, înaintea alegerilor generale ce vor avea loc în această primăvară, şi este bazată pe sute de interviuri şi conversaţii confidenţiale cu persoane aflate în apropierea premierului.

Downing Street neagă

"Este o prostie, nu s-a întâmplat niciodată aşa ceva. Jurnaliştii sunt liberi să investigheze câte poveşti fanteziste doresc", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului britanic.

Potrivit acuzaţiilor, Gordon Brown ar fi lovit un consilier senior care i-a stat în drum când se grăbea să plece de la cabinet pentru a ajunge la o recepţie pentru demnitarii străini. 

Oficialul l-ar fi interceptat cu o altă problemă, ceea ce l-ar fi enervat pe Brown. Cu o altă ocazie, premierul ar fi smucit o secretară de pe scaun, pentru că scria prea încet un memo, aşezându-se el însuşi şi apucându-se de scris. 

Un alt incident de acest gen s-ar fi produs într-un hotel din  SUA.  Gordon Brown ar fi proferat obscenităţi la adresa personalului său, după ce a aflat de ştirile apărute în mass-media care scrisese că a fost "umilit" de preşedintele Barack Obama, care refuzase în repetate rânduri o întâlnire oficială.

Descrieri detaliate

Potrivit unui reprezentant al editurii Viking, cartea e "plină de dezvăluiri uimitoare", iar descrierile sunt detaliate.

Totuşi, o sursă apropiată lui Gordon Brown a subliniat faptul că autorul, Andre Rawnsley, este prieten cu aliaţi ai lui Tony Blair, cu care Gordon Brown a avut multe ciocniri. 

Un fost oficial care a lucrat în trecut cu premierul britanic  a declarat pentru „Daily Mail" că acesta „strigă când se supără", dar că nu l-a văzut niciodată lovind pe cineva. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite