Giorgios Papandreou a obţinut încrederea Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Papandreu
George Papandreu

Premierul elen, Giorgios Papandreou, a câştigat încrederea Parlamentului, în urma votului desfăşurat sâmbătă dimineaţă. Preşedintele de şedinţă a anunţat că din cei 298 de deputaţi prezenţi, 153 au votat în favoarea guvernului, în timp ce împotrivă au votat 145 de parlamentari.

"Mâine voi merge să-l văd pe preşeinte şi să-i aduc la cunoştinţă că sunt dispus să discut şi cu alte partide pentru a forma un guvern de coaliţie. Ultimul lucru la care mă gândesc este funcţia. Nu mă interesează dacă nu voi mai fi ales vreodată", a declarat liderul vineri seară, într-un discurs în faţa Parlamentului, potrivit CNN.

Premierul Giorgios Papandreou a cerut votul de încredere luni, după ce şi-a anunţat intenţia de a convoca un referendum privind planul de salvare, la care a renunţat însă după trei zile, ca urmare a panicii create pe pieţele financiare şi a presiunilor exercitate asupra sa de ceilalţi lideri europeni.

"Acum vreau să întorc pagina şi să mergem mai departe", a mai spus prim-ministrul elen.

Votul de încredere este esenţial pentru ratificarea acordului european de salvare a Greciei şi reducere a datoriilor ţării.

Premierul elen, Giorgios Papandreou, a cerut vineri seară formarea unei coaliţii guvernamentale mai largi pentru a asigura susţinerea acordului european de reducere a datoriilor Greciei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite