Ghimpu dezminte: "Nu am afirmat niciodată că România nu se va uni cu Republica Moldova"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Ghimpu este acuzat de comunişti că a denigrat Republica Moldova
Mihai Ghimpu este acuzat de comunişti că a denigrat Republica Moldova

Serviciul de presă al preşedintelui interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a difuzat, luni, un comunicat în care anunţă că ziarul „Komsomolskaia Pravda” denaturează afirmaţiile şefului statului de la Chişinău privind „imposibilitatea unirii Moldovei cu România”.

Ediţia online a cotidianului Moldova Azi a precizat că ştirea preluată de agenţia Infotag, în care Mihai Ghimpu ar fi spus că „Republica Moldova nu se va uni niciodată cu România” nu este adevărată.

Mai citiţi şi:

Mihai Ghimpu: "Republica Moldova nu se va uni niciodată cu România"

Băsescu: România nu va semna niciodată un tratat care să redefinească frontiera cu Republica Moldova

Conform Infotag, în urmă cu o săptămână, Ghimpu a fost oaspetele cititorilor cotidianului „Komsomolskaia Pravda”, participând la o emisiune inter-activă. „Nu este posibilă o fuziune cu România. Speculaţiile în jurul unirii cu România trebuie lăsate deoparte”, l-a citat, atunci, publicaţia pe şeful statului din Republica Moldova.

Ulterior serviciul de presă al preşedintelui interimar a declarat că publicația a denaturat afirmaţiile lui Ghimpu. În comunicat se arată că publicaţia a interpretat greşit afirmaţiile preşedintelui interimar. În realitate, Ghimpu a spus că Alianţa pentru Integrarea Europeană, din care fac parte patru partide, nu are scopul să unească Moldova cu România.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite