Ghimpu: "Îmi pare rău că cetăţenii nu au înţeles că trebuiau să pună punct crizei politice"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Ghimpu, preşedintele interimar al Republicii Moldova, regretă că moldovenii nu au înţeles importanţa referendumului pentru depăşirea crizei politice din ţară, dar recunoaşte că o parte din vină aparţine şi AIE.

Îmi pare rău că cetăţenii nu au înţeles că ei trebuiau să puna punct crizei politice. Un motiv este şi faptul că nu am avut o campanie electorală coordonată. Încă o dată am dat dovadă că nu ştim să facem politică. În această situaţie, sunt obligat, conform Constituţiei, să dizolv Parlamentul, a declarat Mihai Ghimpu, relatează portalul Ştirea Zilei, citat de NewsIn.

Citiţi şi:

R Moldova: Eşec al referendumului pentru ieşirea dintr-o lungă criză politică

Republica Moldova se cufundă în criză?

Premierul Vlad Filat nu mai speră că referendumul va fi validat.

Prezenţa slabă se datorează mai multor factori, printre care lipsa unui mesaj coerent, care urma să vină din partea tuturor formaţiunilor din AIE, dar şi chemarea la boicot a Partidului Comuniştilor, a spus Filat.

Partidul Liberal Democrat pledează pentru dizolvarea cât mai grabnică a Legislativului şi organizarea alegerilor anticipate până în iarnă.

Potrivit ultimelor date de la Comisia electorală Centrală, la urne s-au prezentat doar 29,05% dintre alegători, în timp ce pragul necesar pentru validarea referendumului era de 33%.

Referendumul constituţional pe tema modalităţii de alegere a preşedintelui R. Moldova, desfăşurat duminică, nu poate fi validat, întrucât rata participării la vot a fost de 29,05% din alegătorii înscrişi pe liste, iar , pentru validare era nevoie de 33,34%, a anunţat luni Comisia Electorală Centrală.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite