Germania angajează ingineri şi medici din ţările europene afectate de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Germania recrutează persoane calificate din ţările puternic îndatorate din zona euro pentru a-şi rezolva criza de forţă de muncă calificată.

Potrivit Agenţiei Federale de Ocupare a Forţei de Muncă, citată de Reuters, Germania are un deficit de 36.000 de ingineri şi de peste 5.000 de medici pentru spitale. Prin urmare, Departamentul de locuri de muncă vizează mai ales ingineri din Spania şi medici din Grecia. ,,Avem  o cerere mare de locuri de muncă din Spania. (...)Şomajul este ridicat acolo şi analizăm posibilitatea ca o parte a celor fără loc de muncă să-şi caute unul în Germania", a precizat Beate Raabe, purtătorul de cuvânt al Afenţiei Federale de Ocupare a Forţei de Muncă.

În acest moment, Spania se confruntă cu cea mai mare rată a şomajului în Uniunea Europeană: mai mult de o persoană din cinci este şomeră.

Luna trecută, guvernul german a relaxat condiţiile pentru lucrătorii calificaţi, în contextul în care ţara suferă de îmbătrânirea populaţiei şi de o rată scăzută a natalităţii. Cu toate acestea, nu doar legea imigraţiei împiedică atragerea de forţă de muncă calificată. Mulţi consideră că limba germană este greu de învăţat, au arătat oficialii Agenţiei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite