Germania nu renunţă la armele nucleare pe care le mai are

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de externe german Guido Westerwelle insistă de mai multă vreme asupra relocării armelor nucleare care se află pe teritoriul ţării sale. Cu tate acestea, se pare că NATO nu doreşte ca acest lucru să se întâmple.

Potirvit ziarului german Der Spiegel, ministrul Guido Westerwelle doreşte a armele nucleare de pe teritoriul Germanie să fie eliminate, considerându.le doar "nişte relicve ale Războiului Rece". El susţine că acestea nu mai au niciun scop militar în prezent.

Acum, odată cu întâlnirea miniştrilor de externe din cadrul NATO de săptămâna aceasta, se pare că dorinţa ministrului german nu va fi îndeplinită.

Sursa citată susţine că a intrat în posesia unor documente secrete, la care NATO încă lucrează, care se referă la strategia militară. În acele documente, armele nucleare din Germania nu sunt deloc menţionate. Mai mult decât atât, documentul stipulează că poziţia nNATO trebuie să fie în raport cu arsenalul nuclear al Rusiei.

Potrivit sursei citate, Nato are 200 de rachete nucleare în Europa dintre care 20 se află în Germania. Pe de altă parte, fostul secretar al NATO, Generalul George Robertson a declarat că arsenalul nuclear al Rusie este estimat undeva la 5.400 de focoase.



Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite