Un procuror din Germania a fost împuşcat mortal, în sala de judecată, chiar de inculpat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un inculpat l-a împuşcat mortal pe un procuror în cursul procesului, într-un tribunal din oraşul Dachau, în sudul Germaniei. Cazul a şocat opinia publică din Germania.

Ministerul Justiţiei din landul Bavaria a anunţat că bărbatul în vârstă de 54 de ani a deschis miercuri după-amiază focul mai întâi asupra judecătorului, apoi asupra reprezentantului Ministerului Public chiar în timpul procesului.

Victima avea 31 de ani

Trei gloanţe l-au nimerit pe procuror în burtă, în umăr şi în braţ , notează revista „Der Spiegel". Victima avea doar 31 de ani şi lucra în Ministerul Public abia de un an.„Numeroşi martori sunt în stare de şoc", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Peter Griesser.

Criminalul, angajator neserios

Ucigaşul era judecat pentru că nu plătise în calitate de angajator asigurările sociale ale personalului firmei sale, prejudiciul fiind de circa 44.000 de euro. Pedeaspa pe care urma să o execute era fie o amendă usturătoare, fie cinci ani de închisoare.

Precedent sângeros

Nu este prima oară când o sală de judecată din Germania devine scena unei crime. În iulie 2009, un german în vârstă de 28 de ani a înjunghiat mortal o femeie originară din Egipt, în timpul unui proces desfăşurat la Dresda, oraş din estul Germaniei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite