Germania dă undă verde piticilor nazişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Germania dă undă verde piticilor nazişti
Germania dă undă verde piticilor nazişti

Autorităţile germane s-au hotărât să nu ia nici un fel de atitudine împotriva artistului Ottmar Hoerl. Germanul a fost cercetat de procurorii de la Nurnberg pentru că a realizat o expoziţie cu peste 700 de pitici de grădină, dintre care unul, aurit, reproduce salutul lui Adolf Hitler.

Citiţi şi:

  • Folosirea simbolurilor naziste şi salutul lui Hitler sunt ilegale în Germania de la sfărşitul celui de-al doilea Război Mondial.


Purtătorul de cuvânt al Procuraturii, Wolfgang Trag, a zis că "personal cred că este un pic exagerat". "Dar trebuie să determinăm dacă piticul este sau nu artă şi dacă îl glorifică sau ridiculizează la Treilea Reich", a mai zis Trag, citat de ABC News.

Artistul a avut probleme din cauza loctuitorilor, galeria de artă fiind organizată în sudul Nurnbergului, oraşul naal al lui Hitler. Aceeaşi expoziţie a realizat Horl în Belgia, Italia dar şi alte oraşe germane, însă nu a primit o reacţie aşa negativă.

În perioadă naţional-socialismului, oraşul Nurnberg devenise pentru nazişti „Stadt der Reichsparteitage”, unul dintre cele mai importante centre de propagandă.


După terminarea celui de-al doilea Războiul Mondial (1945- 1949) la Nurnberg au avut loc celebrele procese în cadrul cărora au fost inculpaţi importanţi membri ai conducerii politice, militare şi economice a Germaniei Naziste. Primul şi cel mai cunoscut dintre aceste procese a fost Procesul Principalilor Criminali de Război în faţa Tribunalului Militar Internaţional, în care au fost judecaţi, fără să fie prezenţi la şedinţă, 24 dintre cei mai importanţi lideri ai Germaniei naziste.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite