Germania, ameninţată cu proces la Curtea Europeană dacă interzice jocurile de noroc on-line

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană a avertizat Germania că va fi adusă în instanţă dacă va pune în aplicare planul de a interzice pariurile şi loteria on-line. Comisarul european pentru industrie,

Comisia Europeană a avertizat Germania că va fi adusă în instanţă dacă va pune în aplicare planul de a interzice pariurile şi loteria on-line.

Comisarul european pentru industrie, Guenter Verheugen, s-a adresat în scris guvernatorilor landurilor germane, avertizându-i că au la dispoziţie o lună pentru a modifica proiectul de lege care prevede interzicerea jocurilor de noroc pe internet. Danemarca, Finlanda şi Ungaria au fost criticate anterior de către UE, pe motiv că au blocat firmele de pariuri din alte ţări ale UE, care operau pe teritoriul lor. În multe ţări europene, pariurile sunt încă sub controlul statului. Cu toate acestea, ţările membre UE nu au voie să interzică firmelor din alte ţări membre să opereze pe pieţele lor, atât timp cât permit acest lucru companiilor autohtone. Un oficial european anonim, citat de Reuters, a declarat că proiectul de lege al Germaniei nu este coerent, deoarece permite cursele de cai, însă interzice alte tipuri de jocuri de noroc. Potrivit BBC, Comisia Europeană a cerut Germaniei să reconsidere interdicţia privind loteria şi pariurile sportive pe internet. "Credem că există măsuri mai puţin restrictive, precum înregistrarea obligatorie anterioară a firmelor de pariuri şi garanţii stricte privind identificarea companiilor cu acest tip de activitate", se arată într-un comunicat al comisiei. Interdicţia care ar putea intra în vigoare în Germania a fost deja contestată de Marea Britanie şi Austria. Printre companiile care speră să obţină beneficiu dintr-o legislaţie deschisă a jocurilor de noroc în Europa se află firmele britanice Ladbrokes, Stanley Leisure şi Unibet, precum şi compania austriacă Betandwin.com.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite