FOTO Germania: Confruntări violente între poliţie şi activiştii anti-nucleari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În nordul Germania au avut loc astăzi confruntări violente între forţele de ordine şi activiştii anti-nucleari la apropierea unui tren cu deşeuri radioactive venit din Franţa. 

În apropiere de Metzingen, la aproape 30 de kilometri de destinaţia finală, centrul de depozitare de la Gorleben, cele aproximativ 250 de persoane care protestau au încercat să îndepărteze balastul de pe calea ferată pe care urma să circule trenul.

Poliţia a intervenit cu bastoane şi gaze lacrimogene. Activiştii au răspuns cu rachete de semnalizare. O maşină a forţelor de ordine a fost incendiată, au anunţat oficialii.



"Situaţia nu este încă ţinută sub control", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

image



Potrivit presei, care citează reprezentanţii demonstranţilor, 12 protestatari au fost răniţi.

image



Convoiul pe care ecologiştii îl consideră ca fiind "cel mai radioactiv existent vreodată" a plecat vineri din Franţa, unde deşeurile au fost tratate într-o uzină a grupului nuclear Areva, iar sâmbătă a intrat în Germania.

image



Pentru a întârzia trecerea convoiului, militanţii anti-nucleari din cele două ţări s-au legat de calea ferată sau au coborât în rapel de pe un pod de deasupra căii ferate.

image



Mişcarea anti-nucleară s-a amplificat puternic în Germania după ce cancelarul Angela Merkel a decis în acest an să prelungească durata de viaţă de centralelor de depozitare a deşeurilor active, pe care predecesorul său plănuise să le închidă în 2020, transmite Agerpres.

image
image
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite