Cu tramvaiul, din Polonia în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu tramvaiul, din Polonia în Germania
Cu tramvaiul, din Polonia în Germania

Oraşul german Frankfurt şi localitatea Slubice, situată de cealaltă parte a graniţei germano-poloneze, vor fi legate printr-o linie de tramvai. Aceasta va fi dată în folosinţă peste trei ani. Potrivit  publicaţiei Tagesspiegel, oficiali ai Comisiei mixte germano-polone au făcut deja demersurile necesare iniţierii proiectului.

O dată cu darea în exploatarea a acestui traseu, se aşteaptă o înviorare a activităţilor comerciale, întrucât prin introducerea liniei de tramvai studenţii polonezi de la Universitatea Europeană Viadrina vor putea să ajungă mai uşor în centrul Frankfurtului, relatează Agerpres.

Partea poloneză speră şi ea în revigorarea turismului transfrontalier. Administraţia din Slubice susţine că stadionul şi terenul de golf din oraş aşteaptă cu nerăbdare turişti din Germania. Locuitorii oraşului polonez vor putea ajunge astfel mai uşor la Berlin, via Frankfurt.

Ideea în sine nu este nouă pentru vârstnicii din partea locului care îşi amintesc că până în anul 1945 Slubice făcea parte din Frankfurt.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite