Germania a dat Facebook în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii germani au acţionat în judeactă compania Facebook pe care o acuză că a accesat şi a stocat datele personale ale celor care nu folosesc reţeaua socială.

Facebook riscă amenzi de zeci de mii de euro dacă se va dovedi că a încălcat legile privind siguranţa datelor. Reprezentanţii de la Facebook, potrivit BBC, au confirmat faptul că au fost chemaţi în instanţă.

“Considerăm că stocarea datelor terţilor, în acest context, reprezintă o încălcare a legilor datelor private”, a declarat Johannes Caspar, şeful Autorităţii pentru Protecţia Datelor din Hamburg. Compania care se ocupă de reţeaua socială a confirmat că a fost înştiinţată de acţiunea în justiţie.

Autoritatea s-a sesizat după ce a primit mai multe plângeri din partea unor opersoane care nu au cont pe Facebook dar ale căror date personale au fost puse pe site de către prietenii lor. Din această cauză Casper acuză Facebook că stochează datele neutilizatorilor fără permisiunea lor, şi le folosesc pentru marketing.

Facebook are aproape 500 de milioane de utilizatori în toată lumea, dar, cu toate acestea, în Germania este doar a patra cea mai populară reţea socială.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite