Georges Papaconstantinou, despre criza economică din Grecia: „Ce a fost mai greu a trecut“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul elen de Finanţe George Papaconstantinou
Ministrul elen de Finanţe George Papaconstantinou

Ministrul elen al Finanţelor a votbit vineri, la Paris, despre criza economică din Grecia, precizând că ţara sa a depăşit cea mai dificilă perioadă şi că are încredere în măsurile luate de către Guvern.

Papaconstantinou a spus că că, în următorii ani, Grecia va înregistra creşteri ale Produsului Intern Brut, chiar dacă în acest an vor avea o scădere economică. „Ce a fost mai greu a trecut. În acest an vom avea probabil o scădere economică de 3%. În schimb, pentru următorii doi ani estimăm creşteri ale Produsului Intern Brut de 1%, respectiv 2%. Ştiu bine că 2013 va fi un an important, dar vor implementa toate reformele structurale", a declarat acesta.

Ministrul a adăugat că măsurile de austeritate introduse de către Guvern nu pot genera o criză socială şi că împrumutul internaţional nu va acoperi tot necesarul de finanţe al Greciei. „Anul viitor vom avea nevoie de 66 de miliarde de euro, din care 24-25 de miliarde de euro vor veni ca ajutor internaţional. Diferenţa va trebui strânsă de pe pieţele financiare. Până în 2012 avem în vedere emiterea de obligaţiuni pe termen scurt în valoare de 25-27 de miliarde de euro şi de bonuri de trezorerie de 13-15 miliarde de euro", a încheiat Georges Papaconstantinou.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite