Gaze mai ieftine şi „cooperare ştiinţifică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul rus, Vladimir Putin, le-a transmis ieri bieloruşilor că, deşi Moscova va creşte preţul pe care Minskul îl plăteşte pentru mia de metri cubi de gaz, acesta va continua să fie cel mai

Premierul rus, Vladimir Putin, le-a transmis ieri bieloruşilor că, deşi Moscova va creşte preţul pe care Minskul îl plăteşte pentru mia de metri cubi de gaz, acesta va continua să fie cel mai scăzut din Europa.

Totodată, premierul rus are mandat de la preşedintele Medvedev pentru a discuta şi condiţiile unui nou împrumut financiar pentru Belarus. Surse guvernamentale ruse au declarat pentru Ria Novosti că Minskul ar dori să împrumute cel puţin 2 miliarde de dolari pentru a echilibra balanţa externă. Belarusul împrumutase în urmă cu mai puţin de un an 1,5 miliarde de dolari.

În schimbul unui preţ de dumping la hidrocarburi, Minskul va fi nevoit să acorde în sfârşit Moscovei permisiunea de a instala baze militare pe teritoriul său şi formarea unui sistem comun de apărare antirachetă. Agenţiile de presă ruseşti notau însă ieri că discuţiile ar face parte din sfera “cooperării ştiinţifice şi a tehnicii spaţiale”. Negocierile vor avea loc însă, departe de presă, în contextul sesiunii regulate a Consiliului de Stat al Uniunii Rusia – Belarus. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite