Gările din Italia ar putea fi dotate cu body scanner

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Garile italiene ar putea avea acelaşi regim de controale de siguranţă ca şi aeroporturile. Ministrul de Interne crede că aceste măsuri vor avea succes.

Într-o recentă intervenţie la lansarea unui raport legat de terorismul internaţional al Fundaţiei ICSA, ministrul de Interne şi-a manifestat intenţia de a extinde controalele specifice aeroporturilor şi la anumite gări.

Maroni a spus că: „În experimentarea scannerelor corporale am luat-o înaintea Uniunii Europene şi testăm trei prototipuri pentru a-l identifica pe cel mai sigur şi mai puţin invaziv.

Ministrul a mai spus că acum caută un echilibru între păstrarea intimităţii călătorilor şi eficienţa controlelor. „Sunt convins că aceste maşini vor funcţiona ca instrument de prevenire dar şi pentru identificarea substanţelor care nu pot fi identificate cu un metal-detector. Scannerele corporale vor fi instalate în toate aeroporturile italiene şi în toate locurile cu factor de risc ridicat, cum ar fi gările”, a mai spus Maroni, citat de Adevărul.it.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite