GALERIE FOTO Teroriştii ETA au păcălit poliţia cu o maşină "la indigo"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
GALERIE FOTO Teroriştii ETA au păcălit poliţia cu o maşină "la indigo"
GALERIE FOTO Teroriştii ETA au păcălit poliţia cu o maşină "la indigo"

Atentatorii care au pus la cale, miercuri, atentatul de la Burgos, provincia Castilla y Leon, au găsit o metodă ingenioasă de a păcăli vigilenţa forţelor de ordine.

Teroriştii ETA ştiau că poliţia verifică, mai ales noaptea, orice vehicul suspect, parcat în apropierea clădirilor care găzduiesc sedii ale instituţiilor.  

Marţi, în ziua anterioară producerii tragediei, poliţiştii Gărzii Civile din Burgos au verificat datele tuturor autoturismelor parcate lângă blocul în care locuiau numeroase familii ale agenţilor de poliţie, inclusiv cele ale furgonetei în care se găsea bomba. Modelul, marca şi numărul plăcuţei de înmatriculare a autovehiculului i-au indus în eroare pe agenţi, deoarece au crezut că este maşina unui locatar din zonă. Exact aceasta a fost şi intenţia grupării teroriste ETA, care furase, din sudul Franţei, un autoturism similar aceluia.

După ce au urmărit traseul proprietarului şi au verificat că acesta nu va fi acasă în noaptea de 28 spre 29 iulie, în jurul orei 14.15, teroriştii au parcat furgoneta-capcană, care avea de acelaşi model şi de aceeaşi culoare, în faţa blocului. Teroriştii i-au schimbat inclusiv numărul de înmatriculare.

Vezi galerie foto cu pagubele produse de atentatul de la Burgos pe adevarul.es

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite