Furtuna Klaus răvăşeşte vestul Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza ploilor abundente care au ajuns şi în Italia, două persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte cinci au fost grav rănite, în urma unei alunecări de teren care a afectat autostrada A3

Din cauza ploilor abundente care au ajuns şi în Italia, două persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte cinci au fost grav rănite, în urma unei alunecări de teren care a afectat autostrada A3 Salerno-Reggio Calabria (sud).

Şi tot în aceeaşi zonă, alte două persoane au fost rănite, după ce au căzut cu maşina în apele umflate ale râului Crati. În urma trecerii furtunii „Klaus”, care s-a soldat, în sudul şi vestul Europei, cu peste 22 de victime (opt în Franţa, 12 în Spania, printre care şi patru copii, şi două în Italia), autorităţile au trecut la „măsuri de criză”.

Ieri, mii de membri ai serviciilor de intervenţie din Spania şi Franţa au început repararea reţelelor electrice şi feroviare avariate, ajutaţi de echipe venite din Germania, Anglia şi Portugalia.

Aflat în vizită în zonele sinistrate, preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a anunţat că armata terestră va fi mobilizată pentru a oferi ajutor. Ieri, peste 680.000 de locuinţe erau încă lipsite de curent electric.

Furtuna Klaus a afectat şi Portugalia, unde 600 de persoane, blocate pe drumurile devenite impracticabile, au fost salvate duminică seara. În prezent, centrul acestei ţări este blocat de zăpadă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite