Franţa îi va expulza pe islamiştii care ameninţă ordinea publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul francez de Interne, Manuel Valls
Ministrul francez de Interne, Manuel Valls

Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, a afirmat, ieri, la Strasbourg, că nu va ezita să îi „expulzeze pe cei care invocă islamul şi reprezintă o ameninţare gravă pentru ordinea publică“ nerespectând legile şi valorile Republicii, relatează AFP.

„Nu voi ezita să dispun expulzarea celor care se reclamă de la islam şi reprezintă o ameninţare gravă la adresa ordinii publice şi care, străini în ţara noastră, nu ne respectă legile şi valorile", a declarat oficialul francez, la inaugurarea Marii Moschei de la Strasbourg, dotată cu cea mai mare sală pentru rugăciune musulmană din ţară.

„Predicatorii urii, partizanii obscurantismului, integriştii, cei care vor să ne atace valorile şi instituţiile, cei care neagă drepturile femeilor, aceştia nu au loc în Republică. Cei care se află pe teritoriul nostru pentru a ne sfida legile, pentru a ne ataca fundamentele societăţii, nu vor rămâne aici", a subliniat ministrul.

„Rasimul, fundamentalismul nu reprezintă islamul", a continuat Valls, salutând „înţelepciunea oficialilor de cult musulman" care şi-au îndemnat comunitatea la calm şi „discernământ, maturitatea de care au dat dovadă musulmanii din Franţa" în faţa acestor provocări. Valls a subliniat că „pentru a fi francez, pentru a trăi în Franţa, nu este nevoie să renunţi la practictarea credinţei sau să îţi renegi originile".

Declaraţiile ministrului francez de Interne vin pe fondul apelurilor la manifestaţii care au fost lansate săptămâna trecută, în pofida interdicţiilor, pe reţele sociale şi prin SMS, împotriva unui film antiislam realizat de către amatori şi a unor caricaturi cu Mahomed publicate de către săptămânalul satiric „Charlie
Hebdo".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite