SUA şi Marea Britanie, alertate că Franţa ar putea fi ţina unui atentat terorist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Franţa ar putea fi lovită în orice moment de un atentat, a declarat ministrul Apărării, Herve Morin, care a adăugat că guvernul nu manipulează opinia publică în această privinţă.

"Reţele care se organizează pentru a pregăti atentate sunt anihilate, în permanenţă, în lume. Este bine ca francezii să ştie acest lucru", a afirmat Herve Morin pentru cotidianul Le Parisien.

"Ameninţarea teroristă există şi ne poate lovi oricând", a subliniat el.

Afirmaţiile acestuia au venit după un sondaj BVA care arată că două treimi dintre francezi nu cred că riscul de atentate în Franţa a crecut. Dacă 65% nu cred în creşterea ameninţării, 59% se declară convinşi că guvernul comunică prea mult pe acest subiect.

Zilele trecute, ministrul de Interne, Brice Hortefeux, a spus că ameninţarea teroristă este reală şi "vigilenţa Franţei este în creştere".

Chiar dacă francezii nu iau în serios posibila ameninţare, state precum SUA şi Marea Britanie şi-au înştiinţat cetăţenii despre posibilul pericol.

Ministerul britanic al Afacerilor Externe a anunţat duminică o actualizare a avertismentului către britanicii care călătoresc în Franţa şi Germania, cu privire la o "puternică ameninţare teroristă", relatează AFP.

"Putem confirma că avertismentul pentru călătorii în Franţa şi Germania a fost actualizat", a declarat o purtătoare de cuvânt a ministerului, care a adăugat că cele două se confruntă "cu o puternică ameninţare teroristă ca şi alte mari ţări europene".

La rândul său, Departamentul de Stat al SUA a avertizat cetăţenii americani care călătoresc Europa cu privire la riscuri "potenţiale de atentate teroriste", cerându-le să fie atenţi în special în locurile publice.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite