François Hollande prezidează pentru prima dată ceremoniile de Ziua Naţională a Franţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful statului francez, François Hollande, la ceremoniile organizate de Ziua Naţională
Şeful statului francez, François Hollande, la ceremoniile organizate de Ziua Naţională

Şeful statului francez, François Hollande, însoţit de partenera sa Valérie Trierweiler, prezidează sâmbătă pentru prima dată ceremoniile prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale, înaintea unui interviu televizat în care va vorbi despre începutul mandatului său, agenda naţională şi despre viaţa sa privată, relevă AFP.

Preşedintele Hollande, şef al forţelor armate, a coborât pe bulevardul Champs-Elysées înainte de asista la o lungă paradă militară. Partenera sa, Valérie Trierweiler, într-una dintre primele sale apariţii publice de la incidentul provocat de mesajul său pe Twitter ce a afectat intenţia noului preşedinte de a instaura o preşedinţie „normală", a luat loc în tribuna de onoare. Ea a generat stupefacţie la 12 iunie în Franţa, plasându-se, într-un mesaj pe Twitter, de partea adversarului lui Ségolène Royal la alegerile legislative. Fostă candidată la alegerile prezidenţiale din 2007, Royal a fost timp de trei decenii partenera lui François Hollande.

La parada de Ziua Naţională a Franţei participă 4.950 de bărbaţi şi femei ale celor trei armate şi ale gărzii civile, alături de Căştile albastre care servesc în cadrul ONU şi de trupele întoarse din misiuni în exterior.

François Hollande va relua astăzi tradiţia interviului televizat acordat de şeful statului cu prilejul zilei de 14 iulie, un ritual abandonat de predecesorul său la Elysee, Nicolas Sarkozy.

După două luni de la venirea la preşedinţie, el va face un bilanţ al începutului său de mandat de cinci ani, marcat de criza euro şi de creşterea şomajului, dar va aborda şi teme internaţionale, precum conflictul din Siria.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite