Francois Hollande apreciază că reticenţele unor lideri europeni la adresa sa se vor diminua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul socialist la preşedinţia franceză Francois Hollande a apreciat luni, în cursul unei întâlniri la Lorient, că uşile liderilor europeni care au refuzat să îl primească vor începe probabil să se deschidă între cele două tururi, relatează AFP.

"Am înţeles clar că nu am fost primit în toate capitalele de către liderii guvernelor", însă "uşile vor începe probabil să se deschidă între cele două tururi", a declarat Hollande, care a câştigat primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, în faţa a câteva mii de persoane.

Prezentându-se ca un "european dedicat" de la "începutul vieţii (sale) politice", acesta şi-a reafirmat dorinţa de a "reorienta construcţia europeană", mai ales prin renegocierea tratatului cu privire la disciplina fiscală. "Din această cauză în jurul nostru, unii se tem de noi", a spus el.

”În timp ce conservatorii sunt precauţi, progresiştii avansează, iar noi sperăm că mulţi oameni au înţeles că, dacă există schimbare în Franţa, există schimbare în Europa", a asigurat Francois Hollande.

"Trebuie să prezentăm imaginea unei ţări care îşi ia destinul în mâini", a mai declarat acesta, subliniind că "niciodată alegerile prezidenţiale din Franţa nu au fost atât de urmărite, observate de vecinii europeni şi nu numai, chiar şi de Statele Unite ale Americii sau de China".

"Am înţeles de asemenea că nici China nu ne susţine. Nu ştiu care vor fi consecinţele, aştept să se pronunţe ruşii", a ironizat Hollande.

"Însă eu va trebui să lucrez cu toate aceste ţări de mâine, care sunt prudente pentru că Franţa merită să fie respectată, iar poporul francez este acela care îşi decide viitorul, el şi numai el", a declarat acesta, citat de Mediafax.

"Bazându-mă pe votul vostru de pe 6 mai. (...) Voi renegocia tratatul bugetar european. (...) Vom avea apoi aliaţi care astăzi rămân tăcuţi, dar care, în fond, ne împărtăşesc poziţia", a insistat acesta.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite