Măsurile împotriva ţiganilor şi a infractorilor propuse de Sarkozy, larg sprijinite de populaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că măsurile pentru sporirea siguranţei publice în Franţa, anunţate de preşedintele Nicolas Sarkozy au stârnit numeroase controverse, fiind calificate drept neconstituţionale, se pare că ele sunt susţinute de cetăţeni, potrivit unui  sondaj Ifop comandat de ziarul Le Figaro, informează AFP.

Astfel, potrivit sondajului, 80 la sută dintre francezi sunt de acord cu retragerea cetăţeniei străinilor care practică poligamia sau circumcizia, iar 70 la sută cu aplicarea aceleiaşi măsuri străinilor care agresează poliţişti sau jandarmi.

Francezii susţin, într-o proporţie covârşitoare, circa 89%, introducerea  brăţărilor electronice pentru recidivişti. În acelaşi timp, 55 la sută dintre francezi sunt de acord cu condamnarea la închisoare a părinţilor minorilor infractori.

Sondajul comandat de ziarul Le Figaro arată că desfiinţarea taberelor de ţigani este susţinută de 79 la sută dintre francezi, iar 80 la sută sunt de acord cu pedepse de 30 de ani de detenţie pentru persoanele care omoară agenţi de poliţie sau jandarmi.

Pentru o mai mare securitate publică francezii sunt dispuşi să trăiască mereu sub ochiul vigilent al camerelor de supraveghere. 67% dintre francezi sunt de acord cu montarea a 60.000 de camere video de supraveghere până în 2012.

Sondajul a fost realizat în perioada 3 - 5 august pe un eşantion reprezentativ de 1.003 persoane, pe fondul polemicilor declanşate de măsurile propuse de preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, împotriva romilor, informează AFP, citat de Mediafax.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite