Francezii, împotriva vaccinului H1N1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Francezii, împotriva vaccinului H1N1
Francezii, împotriva vaccinului H1N1

Un sondaj realizat pentru revista Sante Magazine arată că cei mai mulţi dintre francezi nu intenţionează să se vaccineze împotriva gripei H1N1, fie pentru că nu o estimează ca fiind o maladie gravă, fie pentru că se tem de efectele secundare ale vaccinului.

Circa 73,6 % dintre persoanele intervievate nu au intenţia să se vaccineze, interesate s-o facă fiind doar 19,3 %. Circa 7 % au refuzat să răspundă sau nu s-au hotărât încă cum să procedeze.

Persoanele care resping vaccinarea consideră că gripa nu pare atât de gravă, 49,2 %, se tem de efectele secundare ale vaccinului, 39,5 %, sau estimează că există puţine riscuri să contacteze gripa H1N1, 26,9 %.

O treime dintre respondenţi preferă să-şi întărească apărarea imunitară acordând mai multă atenţie igienei lor zilnice, în special îngurgitând vitamine sau oligoelemente, precum cromul, cobaltul, cuprul, iodul, fierul, manganul, molibdenul, seleniul, zincul, fluorul etc., al căror deficit poate determina îmbolnăviri sau dimpotrivă, prin exces, pot genera intoxicaţii.

În Franţa, s-a declanşat, săptămâna trecută, campania de vaccinare, acordându-se prioritate personalului spitalicesc, pentru restul populaţiei vaccinările urmând să demareze în 12 noiembrie.

Amploarea comenzilor de vaccinuri a suscitat o polemică în Franţa, medici şi personalităţi politice denunţând o supraevaluare a riscului.

Sondajul, care va fi publicat în revistă pe 6 noiembrie, a fost realizat telefonic între 23-29 septembrie pe un eşantion de 1.000 de persoane de peste 18 ani, notează Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite