Fostul preşedinte Boris Tadic ar putea deveni premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boris Tadic
Boris Tadic

Fostul preşedinte sârb Boris Tadic, învins în alegerile prezidenţiale din 20 mai, a făcut cunoscut, duminică seară, că este dispus să devină premier şi a precizat că intenţionează să formeze o coaliţie majoritară împreună cu foştii săi aliaţi socialişti, notează AFP.

"Problema care s-a pus este dacă accept să-mi asum funcţia de prim-ministru. Da, sunt dispus, cu condiţia ca partenerii de coaliţie să accepte obiectivele şi planul de lucru', a declarat presei Tadic, preşedintele Partidului Democrat (DS).

Tadic, un proeuropean convins, a fost învins în alegerile prezidenţiale de naţionalistul populist Tomislav Nikolic, al cărui Partid Sârb al Progresului (SNS) a obţinut cel mai mare număr de mandate în Parlament după alegerile generale de la 6 mai. Nikolic urmează să depună jurământ în cursul acestei săptămâni, la o dată care nu a fost precizată.

A doua şi a treia forţă parlamentară ca rezultat al alegerilor, DS şi socialiştii vicepremierului în exerciţiu Ivica Dacic poartă negocieri pentru refacerea alianţei aflate la guvernare în ultimii patru ani.

"Cred că vom reuşi să ajungem la un acord pentru a forma o majoritate parlamentară cu socialiştii", a adăugat Tadic.

El a citat ca principale priorităţi ale guvernului în fruntea căruia s-ar putea afla combaterea sărăciei şi a şomajului, precum şi lupta împotriva crimei organizate şi corupţiei, scrie Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite