Fostul ministru libian al petrolului Shoukri Ghanem, găsit mort în apele Dunării, la Viena

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corpul fostului ministru libian al petrolului, Shoukri Ghanem a fost găsit, duminică, în apele Dunării, la Viena, a anunţat poliţia locală, citată de AFP.Shoukri Ghanem era un apropiat al fostului dictator Muammar Gaddafi.

Cadavrul acestui bărbat în vârstă de 69 de ani a fost descoperit în apele fluviului la primele ore ale dimineţii, potrivit unui comunicat al poliţiei.

Agenţia austriacă de presă APA, citând un expert în islam, Amer al-Bayati, el însuşi referindu-se la familia defunctului, anunţase iniţial că Ghanem a fost găsit mort în apartamentul său, aparent victimă a unei crize cardiace.

Corpul nu prezenta urme de violenţă, a subliniat un purtător de cuvânt al poliţiei vieneze, Roman Hahslinger. "Este posibil să i se fi făcut rău şi să fi căzut în apă", a adăugat el.

Pentru a se stabili cauzele decesului va fi efectuată o autopsie.

Fostul colaborator al lui Muammar Gaddafi a rupt legăturile cu dictatorul în mai 2011 şi s-a stabilit la Viena, un oraş pe care îl cunoştea bine, deoarece a participat în repetate rânduri la reuniunile Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), al cărei sediu se află în capitala austriacă, scrie Agerpres.

Shoukri Ghanem a ocupat funcţia de premier în perioada 2003-2006 şi de ministru al petrolului, precum şi pe cea de preşedinte al societăţii de stat a petrolului între 2006 şi 2011.

Potrivit membrilor familiei, citată de Amer Al-Bayati, înmormântarea ar putea avea loc în Libia

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite