Fostul lider comunist polonez Wojciech Jaruzelski, internat în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Wojciech Jaruzelski. Sursa: klubseniora.org
Wojciech Jaruzelski. Sursa: klubseniora.org

Fostul lider comunist polonez Wojciech Jaruzelski, acum în vârstă de 87 de ani, a fost internat. Medicii care îl tratează au confirmat informaţia, dar refuză să facă orice alte comentarii.

Potrivit AFP, Wojciech Jaruzelski suferă de pneumonie dar pentru că evoluţia sa este bună, în curând va putea părăsi spitalul.

În 2008, generalul Jaruzelski a fost internat în spital pentru probleme cardiace şi pneumonie, iar în 2009 a suferit o intervenţie chirugicală pentru îndepărtarea unei formaţiuni canceroase, transmite Mediafax.

Generalul Wojciech Jaruzelsk a condus Polonia între 1981 şi 1989. El a usurat tranziţia democratică în Polonia, deoarece a acceptat, în 1989, să împartă puterea cu opoziţia anticomunistă, reprezentată de sindicatul Solidaritatea. La sfârşitul anilor 1990, s-a retras din viaţa publică.

În aprilie 2007, Jaruzelski a fost pus sub acuzare pentru "crime comuniste", pentru că a decretat legea marţială în Polonia, la 13 decembrie 1981. Dacă justiţia îl va declara vinovat, el riscă o condamnare la zece ani de închisoare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite