Fostul preşedinte al Ucrainei cercetat pentru uciderea jurnalistului Gongadze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte ucrainian, Leonid Kuchma, a declarat reporterilor că a fost interogat de procurori în cazul uciderii jurnalistului Georgy Gongadze.

El a mai precizat că nu a citit acuzaţiile care i se aduc, adăugând că procurorii au deschis, săptămâna aceasta, un dosar penal împotriva lui, fiind suspectat de complicitate în uciderea jurnalistului Gongadze, act care s-a întâmplat în anul 2000, potrivit bbc.co.uk.

"Luni ne vom întâlni din nou aici şi vom vedea cum se vor desfăşura în continuare lucrurile. Vă puteţi imagina care sunt acuzaţiile", a spus Kuchma.

Procurorul general adjunct, Renat Kuzmin, a declarat marţi că preşedintele Leonid Kuchma este suspectat că ar fi abuzat de puterea oficială, pe care i-o oferea poziţia în care se afla, dând ordine funcţionarilor din Ministerul de Interne, ceea ce a dus "în cele din urmă la uciderea jurnalistului".

Jurnalistul de investigaţii Georgy Gongadze a fost răpit în anul 2000, iar după mai multe luni de căutare cadavrul său a fost găsit decapitat şi ars într-o pădure de lângă Kiev, când Kuchma se afla la putere. Preşedintele a negat atunci orice implicare.

Gongadze, un aspru critic al preşedintelui Kuchama, a stârnit dese proteste în stradă împotriva guvernului de atunci. El a fondat site-ul "Adevărul ucrainean", unde expunea actele de corupţie la nivel înalt.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite